До края на април се удължава срока на валидност на протоколите

...
До края на април се удължава срока на валидност на протоколите
Коментари Харесай

Здравната каса удължи срока на протоколите за лекарства

До края на април се удължава периода на годност на протоколите за скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти, оповестяват от. Решението е обвързвано с удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура.

До 30 април в това число аптеките могат да отпускат лекарствени артикули единствено по рецептурна брошура, без показване на рецепта, съгласно последно вписаните в рецептурната брошура данни за отпуснати лекарствени артикули, като здравноосигурените следва да посетят същата аптека, от която са получили медикаментите си предходния път. 

Срокът на годност на протоколите, изтичащи по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура, т.е., в интервала от 16.11.2020 година включително до 30.04.2021 година включително, е продължен служебно за времето на изключителната епидемиологична конюнктура. Служебно удълженият период на годност на протоколите, изтичащи по време на изключителната епидемиологична конюнктура, се приключва на 30 април 2021 година и не се удължава след тази дата, показват от Здравната каса. 

Издаването на нови протоколи, както и предписването и отпущането на лекарствени артикули по тях, се прави по открития в Националния рамков контракт за медицинските действия 2020 – 2022 година ред и самостоятелните контракти на търговците на дребно с лекарствени артикули (аптеките). Договорните сътрудници на НЗОК, реализатори на първична извънболнична здравна помощ (ПИМП) и профилирана извънболнична здравна помощ (СИМП), както и търговците на дребно с лекарствени артикули (аптеките), са осведомени от районните здравноосигурителни каси за тези условия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР